Начало | Джикойнт България "Gcoint Bulgaria"

Джикойнт "Gcoint Bulgaria"
 

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ


Какви са платежните такси?

Краткият отговор на този въпрос е: безбожно високи. Дългият отговор е, че различните методи имат различни по размер такси. За да можем да предлагаме ниски спредове, бяхме принудени да "отдадем" тези такси на вас. С извинението, че както за покупка, така и за продажба, предлагаме безплатни за вас методи. Ако ви се струват високи таксите при другите методи (а те са), може да ползвате някой от безплатните и по този начин да търгувате на предложения от нас ултра нисък за този вид услуга марж.

Ето и таблица с таксите за всеки вид метод.

Каса на EasyPay Банкомат По КИН в ePay Банков път
Когато КУПУВАТЕ: 1.2% 1.2% 1.2% -
Когато ПРОДАВАТЕ: кликни тук - 0% 1 лв.

Как да платим на банкомат?

Може да платите с дебитна карта на почти всички банкомати в България. (Само тези на ОББ не поддържат BPay). За целта изберете от менюто на банкомата B-Pay или Други услуги, после въведете номера на търговец (60 000) и уникалния код, който сме ви показали в края на поръчката. След това ще трябва само да въведете пин кода на картата и плащането ще бъде изпълнено веднага: още преди да си извадите картата от банкомата, биткойните ще пристигнат на зададения от вас биткойн адрес.

Как да платим на каса на EasyPay?

Отивате до която и да е каса на EasyPay в страната, представяте номера, който сме ви изписали по време на поръчката (пращаме ви го и по имейл), и плащате в брой. Докато си вземате довиждане с касиерката, ще сме пратили койните по зададения от вас биткойн адрес (може да е на роднина в чужбина).

Как да платим с ePay?

Съвсем скоро ще можете да платите мигновено и по микросметка в ePay (където може да ползвате регистрирана при тях дебитна и/или кредитна карта) от удобството на собствения си дом.

Как да получим пари на каса на EasyPay?

Когато продавате биткойни или други крипто-валути (надяваме се, защото копаете такива, а не поради друга причина, защото би било грешка), ще трябва да ни предоставите трите имена и ЕГН-то на получателя (може и да не сте вие самите). След около час може да се явите на всяка каса на EasyPay с личната си карта и да получите парите в кеш. Чудесен начин да пратите пари на някой в България, ако сте в чужбина: просто давате неговите лични данни и ни превеждате крипто валутата. Напълно анонимно, законно и евтино - сбогом на кожодерите от Western Union, Instagram и прочие.

Как да получим пари по микросметка в ePay?

Може да си преведете пари по ваша (или на познат) микросметка в ePay, след което от там парите да се ползват към хиляди онлайн търговци, да плащате битовите си сметка без такси, или пък да ги изтеглите към банковата си сметка с превод по IBAN.

Освен че е удобен, това е и безплатен метод и ви го препоръчваме, само обърнете внимание на следното.

ВАЖНО: За да може да получавате повече от 300 лв в сметката си в ePay, трябва да се явите предварително и еднократно лично на каса на EasyPay и да покажете личната си карта. Данните ви ще бъдат сверени, а ограниченията по сметката премахнати: ще може да получавате каквито и да са суми по сметката си.

Как да ползваме друго платежно средство?

Поддържаме почти всички други разплащателни средства, но за целта трябва да се свържете предварително с нас. Тъй като при тези видове разплащания се изисква ръчна намеса, цените ни ще са с 5% надценка от цената на борсата.

До какви суми може да купуваме/продаваме

Ползването на автоматичните, анонимни методи за разплащане е възможно само до 10 000 лева на сделка. Ако искате по-висока сума, моля да се свържете с нас. И тук както по-горе ще е необходима ръчна намеса и цената, на която сме успели да ги купим на борсата, ще стане ясна едва след покупката. Ликвидността на биткойн борсите е все още плитка и покупка от няколко биткойна "разтваря" спреда до няколко евро.

Джикойнт и други крипто портфейли

Защо ни е крипто-портфейл

За да си купите биткойн или друга крипто валута, трябва да притежавате портфейл за тази валута. Ако купувате джикойнти с мобилен телефон на банкомат или каса на EasyPay, предварително копирайте адреса, на който искате да получите койнтите, за да може после лесно да го пейстнете в полето за това.

По-долу ще ви дадем съвети за сигурни портфейли, но сте свободни да ползвате които и да е портфейл - стига да сте проверили, че е сигурен.

Портфейли за джикойнт

В офиса ни може да си закупите и хардуерен крипто портфейл ( флашка Gcoint mini S ) с която работим ние и която е най сигурната в света !

Можете да я получите срещу сумата от 250 Евро.

Изпълнение на поръчката

Какво ви предлагаме

Мисията на Gcoint е да даде лесен и евтин за всички Българи достъп до света на крипто валутите. Ние ви спестяваме нервите, времето и парите, които са необходими, за да търгувате на някоя от ликвидните крипто-борси в света. Нашите курсове отговарят на тези на Kraken.com, която е най-стабилната борса, ползвана от Bloomberg. Комисионата ни е между 1 и 2 процента от текущите цени и се надяваме с повишената активност да покрием разходите, които имаме по поддръжка на сайта.

Изпълнение на поръчката

Тъй като не търгуваме срещу клиентите си, ние изпълняваме незабавно всяка сделка на борсата, след като получим плащане от вас. Ако във времето между вашата заявка на сайта и регистриране на плащането от наша страна, курсът се е променил толкова, че да сме на загуба от сделката, ние няма да я изпълним и ще ви дадем възможност да си вземете парите обратно или да осъществим сделката на актуални към момента цени. Ще ви попитаме за това по имейл, така че моля ви ползвайте винаги актуален имейл адрес, на който ще ви пратим известие за статуса и номера на поръчката.

Срокове

Когато купувате крипто-валути, сделките се изпълняват мигновено от нас. При продажба на крипто-валута, ние ще изчакаме достатъчен брой потвърждения в съответната блок верига (между 10 и 30 минути). Ако искате да получите парите си на каса на EasyPay, ще е необходим още половин час, за да може те да обработят плащането.

Сигурност

Ако не забравяте да се уверите, че в адреса на браузера ви действително е изписан адреса https://gcoint.com и до него има зелено ключе за сигурна SSL връзка, няма да имате проблеми. Ние сме регистриран търговец при ePay . Във раздел КОНТАКТИ  на сайта има телефон и адрес за връзка с нас.

Работно време

Джикойнт системата "работи" 24 часа в денонощието, 365 дена в годината.

Не се колебайте да се свържете с нас - телефонният ни номер и имейл адрес са изписани в раздел КОНТАКТИ.